– انواع اقامت ترکیه در یک نگاه کلی . کدام اقامت برای شما مناسبتر است ؟

ترکیه کشوری است که می توان به آسانی در آنجا اقامت گرفت و ساکن شد.اما آنچه مهم است این است که نوع اقامت فرد باید با اهداف مهاجرتی وی تطابق داشته و او را به هدف خود برساند.

به طور کلی اقامت در ترکیه برای اتباع خارجی به چهار طریق انجام پذیر است:

 

اقامت نوع اول: اقامت توریستی

اقامت توریستی، به نوعی راحتترین نوع اقامت در ترکیه محسوب می شود.

فرد خارجی بعد از ورود به کشور ترکیه می تواند به دو روشِ خرید یا اجاره خانه، اقامت موقت یکساله یا دوساله را اخذ کند. لازم به ذکر است که این اقامت هر ساله باید تمدید شود. این نوع اقامت به فرد مقیم این امکان را می دهد که تا انقضای آن در ترکیه بماند یا ورود و خروج به میزان دلخواه انجام دهد. همچنین برخی حقوق مانند افتتاح حساب بانکی و به نام کردن امتیاز آب و برق و اینترنت را به دست آورد.

اقامت توریستی به دلیل اینکه برای کشور ترکیه ارزآوری دارد، راحتترین روش اخذ اقامت در این کشور محسوب می شود.

در این روش می بایست ابتدا منزلی اجاره یا خریداری شود. نخست مبحث اجاره منزل را بررسی می کنیم.

اجاره منزل به این صورت است که تبعه خارجی بعد از ورود به ترکیه،اقدام به ثبت نام در سایت اداره مهاجرت می کند. سایت مزبور بطور اتوماتیک معمولاً زمانی مابین چند هفته تا دو ماه را برای فرد متقاضی در نظر می گیرد.

در موعد مقرر مدارک لازم مثل مدارک هویتی و همینطور قرارداد اجاره منزل و بیمه مخصوص خارجیها تهیه شده و تحویل اداره مهاجرت داده می شود. بعد از دو هفته الی یکماه، کارت کیملیک به آدرس منزل ارسال می شود.

در مورد خرید خانه، ابتدا باید خانه خریداری شده و سندش دریافت شود که این مرحله در حدود یک ماه و نیم زمان میبرد. چرا که باید به تأییدیه وزارت کشور ترکیه برسد.

مواردی که وزارت کشور مد نظر قرار می دهد، نزدیک نبودن به مناطق نظامی یا تراکم کمتر از بیست درصد خارجی در آن منطقه می باشد.

بعد از تأییدیه وزارت کشور و تنظیم سند به نام خریدار، در هنگام مراجعه به اداره مهاجرت همراه با مدارک لازم برای اقامت توریستی  به جای اجاره نامه خانه، سند منزل خریداری شده به اداره مهاجرت ارائه می شود.

 

اقامت نوع دوم: اقامت تحصیلی

دومین نوع اقامت، اقامت تحصیلی می باشد. جهت اخذ اجازه چنین اقامتی، باید یکی از مراکز زیر نظر وزارت آموزش و پروش یا وزارت آموزش عالی ترکیه، پذیرش متقاضی را تأیید کنند.

در صورتیکه پذیرش تحصیلی فرد متقاضی، زمانی انجام گیرد که این شخص در ایران اقامت داشته است، این فرد با نامه پذیرش یکی از مراکز تحصیلی، ویزای تحصیلی دریافت کرده، بعد با همان ویزا وارد ترکیه می شود و مراحل دریافت اقامت را طی می کند.

برای اخذ این نوع اقامت، حتما باید با ویزای تحصیلی وارد کشور ترکیه شد. چون نمی شود با یک نوع ویزا وارد شد و اقامت را از نوع دیگری گرفت. مثلاً نمی شود با ویزای توریستی وارد شد بعد اقامت تحصیلی گرفت.

همچنین در پروسه اخذ شهروندی با اقامت کاری که ۵ سال است، در مورد اقامت تحصیلی، نصف مدت تحصیل را جزو آن ۵ سال به حساب می آورند.

 

اقامت نوع سوم: اقامت از طریق ازدواج

یکی از راه های اخذ شهروندی ترکیه از طریق ازدواج است. هنگامی که شما با یک شخص ترک ازدواج می کنید می توانید بعد از سپری کردن ۳ سال از ۵ سال به صورت متوالی شهروندی ترکیه را درخواست کنید. لازم به ذکر است در مدت این ۳ سال مسئولان مربوطه تحقیقات لازم را به عمل می آورند که ازدواج شخص واقعی باشد که در صورت صوری بودن ازدواج اقامت دائم به شخص تعلق نمی گیرد.

در این قسمت موسسه بین المللی  گلوبال کادرو شما عزیزان را با قوانین قابل توجه جهت اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج با فرد دارای ملیت ترک آشنا می کند:

۱- ازدواج نباید به صورت صوری انجام شود باشد بلکه می بایست حقیقی بوده یا حتی المقدور مدارکی جهت اثبات واقعی بودن ازدواج ارائه شود.

۲- شخصی که با او قصد ازدواج را دارید نباید در کشورترکیه پناهنده باشد و باید دارای ملیت ترک باشد.

۳- پروسه کسب شهروندی ترکیه از طریق ازدواج حدود ۳ تا ۵ سال طول می کشد. لازم به ذکر است که شخص در این پروسه زمانی نمی تواند در کشور ترکیه اقامت داشته باشد و فقط می تواند از طریق توریستی وارد کشور ترکیه شود. ضمنا مدت اقامت شخص به روش توریستی نمیتواند بیش از ۸۹ روز باشد.

۴-شخص متقاضی ازدواج باید از کنسول گریی کشور خود در ترکیه برگه مبنی بر مجرد بودن خود را دریافت نماید.

۵-دختران و پسران در ترکیه باید سن ۱۸ سال را تمام کرده باشند تا اجازه داشته باشند بدون رضایت پدر و مادر ازدواج کنند.

۶- ازدواج میبایست به صورت کاملا رسمی باشد و به ثبت برسد تا بتوان از طریق آن شهروندی ترکیه را دریافت نمود.

۷-اگر شخص مورد نظر برای ازدواج در کشور ترکیه دختر باشد و قبلا نیز ازدواج کرده باشد باید از زمان طلاق ۳۰۰ روز گذشته باشد.

 

نکات مرسوم به منظور ازدواج در ترکیه:

۱-بیشتر مردم ترکیه علاوه بر رعایت تشریفات رسمی ازدواج که در شهرداری ها این کشور انجام می پذیرد ،به ازدواج دینی نیز پایبند می باشند و بعد از رسمی شدن ازدواج نزد فردی مذهبی (امام جماعت و جمعه) رفته و تشریفات خواندن صیغه ومهریه را نزد این شخص مذهبی انجام می دهند که در اصل به آن امام نکاحی گفته می شود.

 

۲-در مذهب حنفی، بر خلاف مذهب شیعه، حضور دو نفر شاهد برای انجام تشریفات عقد الزامی است .این در حالی است که در مورد امر طلاق عکس ای قضیه است.

۳-در ترکیه، همچون ایران، درخواست ازدواج و خواستگاری معمولا از طرف خانواده مرد صورت می گیرد. خانواده مرد همراه با گل و بعضا شیرینی به خانه دختر می روند و مراسم خواستگاری انجام می گیرد.

۴-زنان ترکیه احترام ویژه ای به شوهران خود نشان می دهند و در واقع مرد سالاری در آن کشور حاکم است.با وجود ظاهر غربی کثیری از زنان ، رسوم شرقی و اسلامی در میان خانواده های آنان مشهود است.به طوریکه علی رغم عدم توجه قانون مدنی ترکیه به مسئله نفقه ،عملا بسیار از زنان کار بیرون ازخانه ندارند و هزینه زندگی آنها از طریق شوهرانشان تامین می شود.

۵-.با توجه به احکام دینی به هنگام نکاح شرعی مسئله مهریه نیز مشخص می شود.نکته مهم این است که میزان مهریه در بین خانواده های ترکیه به مراتب کمتر از ایران است.ضمن اینکه به لحاظ حقوقی لزومی به تعیین مهر وجود ندارد.درواقع زندگی حقوقی خانواده های ترک با حیات دینی شان متفاوت است.

۶-تهیه جهیزیه در ترکیه نیز رسمی معمول است اما بر خلاف ایران بار آن بیشتر به دوش خانوده مرد است و زن و خانواده زن تنها در خرید وسایل خواب و پرده ونظیر این ها دخالت دارند و تهیه وسایل اصلی به عهده شوهر یا خانواده اوست.

۷-همانطور که سن ازدواج در ایران به تدریج رو به افزایش است در ترکیه نیز این مسئله در حال وقوع است .چرا که تکالیف مادی شوهر بیشتر و تهیه نیاز اولیه زندگی در بدو تشکیل خانواده امری دشواری است.

شرایط و مدارک ازدواج خارجیان در ترکیه

ازدواج یک ترک با یک خارجی و یا دو نفر خارجی که از یک کشور نیستند.توسط ماموران ازدواج در ترکیه می تواند صورت پذیرد که این دوشخص را به عقد همدیگر درمی آورند.چنانکه این دو خارجی هم وطن باشند یا توسط مامور ترکیه و یا توسط کنسولگری کشور مربوطه عقدازدواج صورت می گیرد.برای انجام عقد توسط مامور ازدواج ترکیه باید مراحل اولیه طی شود .مدارک لازم را به اداره مربوطه داده ونوبت گرفته شود. و در روز نوبت در مکان از قبل تعیین شده حاضر شوند تامراحل عقد توسط مامور مربوطه صورت گیرد . در مورد ثبت ازدواج در ترکیه که یکی از تخصص های اصلی موسسه بین المللی گلوبال کادرو استانبول است می توانید به صفحه مربوطه در این سایت مراجعه نمایید . برای اینکار اینجا کلیک کنید.

 

 

اقامت نوع چهارم: اقامت کاری

چهارمین نوع اقامت، اقامتی است که از طریق کار کردن اخذ می شود. بدین نحو که از طریق استخدام شدن در یک شرکت ترکیه ای و بعد از بیمه شدن، اقامت کاری دریافت می شود.

با این توصیف، با هر چهار روش فوق الذکر، می شود مقیم ترکیه شد. ولی هر کدام از اقامتهای ترکیه مزایا و عیوب خاص خویش را دارد.

اقامت کاری و روشهای اخذ آن:

مهمترین و درواقع با مزیت ترین نوع اقامت ترکیه، اقامت از طریق کار رسمی در یک شرکت ترکیه ای است.

کار رسمی به منزله بیمه تلقی می شود. فرد باید در یک شرکت ترکیه ای که واجد شرایط استخدام فرد خارجی است، استخدام شود.

اقامت کاری اقامتی است که متقاضی از طریق کار رسمی وارد ترکیه می شود.

برای اخذ اقامت کاری به دو روش داخلی و خارجی می شود اقدام کرد:

 

اقدام برای اخذ اقامت کاری از داخل ترکیه

اقدام از داخل به این صورت است که فرد متقاضی بعد از ورود به ترکیه، ابتدا با اجاره نامه یا سند خانه اقدام به دریافت اقامت توریستی می کند. سپس با مدارک استخدام، اقامتش را تبدیل به کاری می کند. این روش، اخذ اقامت کاری از طریق اقدام از داخل نامیده می شود.

 

اقدام برای اخذ اقامت کاری  از خارج ترکیه:

ابتدا مدارک شرکت یا استخدام کننده توسط مؤسسه گلوبال کادرو آماده شده و به متقاضی ارائه می شود.سپس در ایران به سفارت ترکیه داده می شود. در این مرحله سفارت ترکیه یک کد پیگیری در اختیار متقاضی قرار می دهد. در مرحله بعدی فرد متقاضی کد پیگیری را تحویل مؤسسه گلوبال کادرو می دهد و این موسسه کارهای حقوقی را از طریق وزارت کار ترکیه پیگیری کرده و از ماه اول بیمه رد را رد می کند.

شایان ذکر است که اقامت کاری در شرکتهایی قابل انجام است که ۵ تبعه ترکیه ای را استخدام کرده باشند؛در واقع به ازای هر ۵ ترکیه ای، یک فرد خارجی را می توان استخدام کرد.

دومین شرط این است که شرکت تأسیسی مبلغی بالغ بر ۱۰۰ هزار لیره سرمایه داشته باشد.

سومین شرط این است که حقوق در نظر گرفته شده برای فرد خارجی باید یک و نیم برابرِ حداقل دستمزد مصوب در ترکیه باشد.

بدین ترتیب فرد خارجی قادر است، شرکتی تأسیس کرده و در آن ۵ شهروند ترکیه ای را استخدام کند. در صورتی که سرمایه شرکت بیش از ۱۰۰ هزار لیره باشد، فرد توانایی تقاضای اقامت کاری را دارد. لازم به ذکر است که هزینه اخذ اقامت از این طریق بالاست، چون هزینه بیمه کارمندان ترک بر دوش این شخص خواهد بود. لذا اگر این روش صرفاً برای اخذ اقامت کاری باشد مقرون به صرفه نیست، پس اگر هدف شما از ثبت شرکت گرفتن اقامت کاری می باشد این روش به دلیل بالا بودن هزینه ها و شرایط ذکر شده توصیه نمی شود. بهتر است افرادی از این طریق اقدام به گرفتن اقامت کاری کنند که هدف آنها تاسیس شرکت و انجام فعالیت اقتصادی در ترکیه است.

برای ارتباط با امور مشتریان گلوبال کادرو و درخواست بررسی شرایط  اگر تلگرام روی سیستم شما نصب است  می توانید همین الان اینجا کلیک کرده و درخواست تشکیل پرونده آنلاین و بررسی شرایط توسط کارشناسی حقوقی موسسه نمایید یا از طریق لینک های واتساپ و تلگرام یا شماره های موجود در پایین صفحه یا صفحه ارتباط با ما به آسانی با ما تماس گرفته و از اجاره ملک  یا خرید ملک تا اخذ کارت اقامت را از ما بخواهید. بخش املاک موسسه شما را در اجاره یا خرید ملک یاری کرده و کارشناسان حقوقی و وکلای موسسه نیز با ارائه خدمات حقوقی بدون اینکه خطر کلاه برداران یا … شما را تهدید کند بصورتی مطمئن امور سند یا اجاره را برایتان به انجام می رسانند.

 

پست های توصیه شده